Wat is Balance Breathing?

Wat is Balance Breathing
Naast het inademen van zuurstof (brandstof voor onze cellen) is ademen een synoniem voor levensenergie. Mensen met veel levensenergie kun je herkennen aan een diepe, open en verbonden ademhaling. Mensen met weinig levensenergie kun je herkennen aan een oppervlakkige en gelimiteerde ademhaling. Goed ademen betekent meer energie en meer vreugde en een betere gezondheid.

We hebben onbewust geleerd onze ademhaling , levensenergie te beperken. Denk maar aan hoe mensen omgaan met verdriet, boosheid, teleurstelling etc. Je kunt zien dat mensen door de wijze van ademen belemmerende emoties onderdrukken en er controle over proberen te houden. Daarmee wordt de energie ook vastgezet in het lichaam en beperken we de stroom van levensenergie. Zonder een goede, diepe en verbonden ademhaling krijg je niet meer energie al zou je het wel willen.
De BB ademhaling is gericht op het vrijmaken en benutten van het ademhalingspotentieel en dus laten stromen van je eigen levensenergie. BB is het benutten van je ademhaling op weg naar meer energie, vitaliteit, gezondheid, en blijheid

Waarom is Balance Breathing voor jou belangrijk?
In de snel veranderende wereld waar we momenteel in leven staan mensen onder grote druk. Door de hoge verwachtingen en vele verplichtingen is de balans in zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf niet altijd meer aanwezig. We willen alles goed doen: op de hoogte blijven via social media, een goede werknemer zijn, een goede ouder zijn, tijd besteden aan onze partner en andere relaties, daarnaast willen we ook nog kwaliteit van leven en onze gezondheid bewaken. Door deze druk hebben mensen steeds meer behoefte aan onthaasten, rust en gewoon blij zijn. We zoeken meer en meer naar manieren om gezond te worden en te blijven. We letten op onze voeding en lichaamsbeweging. We zijn lid van een sportvereniging of gaan naar de sportschool, wandelen of dansen maar één onmisbaar aspect in dit proces wordt veelal vergeten: de wijze waarop wij ADEMEN.

Balance Breathing heeft direct effect op meer energie, vitaliteit, een betere gezondheid, stress reductie, emotionele balans, balans tussen denken en voelen, gaan staan voor jezelf, meer levensvreugde en heling van ervaringen uit het verleden zijn resultaten waar iedereen wel iets meer van zou willen.

De effecten op fysiek niveau:
De link tussen gezondheid, vitaliteit, blijheid en ademen is gemakkelijk gelegd.

Weet je dat?
* Er zonder zuurstof geen genezing mogelijk is?
* Een goede ademhaling zorgt voor een gezonde bloeddruk?
* Een verbonden ademhaling het zuurstofgehalte in het bloed op pijl houdt?
* Het lymfe stelsel optimaal functioneert door een diepe en verbonden ademhaling?
* 70% van de ontgifting van het lichaam via een optimale uitademing plaatsvindt?
* Een ademhaling in balans zorgt voor een beter werking van ons immuunsysteem?
* Een goede zuurstofopname de doorbloeding in je hele lichaam activeert en dit zichtbaar is in je uitstraling?
* Je met een goede ademhaling géén burn out kunt krijgen en stilstaan bij ademen je heel snel helpt bij het herstellen van een burn-out?

De effecten op het emotionele niveau en mentale

Weet je dat?
*Mensen die blij en opgetogen zijn het 'leven' vol inademen en dat mensen die depressieve of negatieve gevoelens ervaren nauwelijks zichtbaar ademen?
*Je werkt aan positieve doelen i.p.v werken aan blokkades, pijn en hindernissen?
*Een BB coach werkt met het lichaam omdat negatieve energie vastzit op specifieke plekken in het lichaam?
*Je onderdrukte en onverwerkte emoties door BB kunt verwerken en loslaten?
*We daarvoor de levensenergie en het verlangen van het gestelde doel gebruiken en het dan heel gemakkelijk gaat?
*Je negatieve gedachten over jezelf daardoor veranderen in positieve gedachten en liefdevolle gedachten

De effecten op het spirituele niveau

Weet je dat?
*De BB ademtechniek leidt tot een intens contact met jezelf en je eigen levensenergie?
*Je daar vanuit een gevoel van "thuiskomen" heel blij van wordt?
*Mensen vaker hele spirituele ervaringen hebben tijdens een sessie? 

Balance Breathing
adem en leef met hart en ziel